از سوی دیگر، از نگاه دشمنان ایران، شرایط خاص پاکستان در اوضاع کنونی، ظرفیت خوبی برای ضربه زدن به امنیت ملی ایران و همچنین روابط رو به گسترش تهران- اسلامآباد بهوجود آورده است و با توجه به فوایدی که این مناسبات برای 2 کشور دارد، طبیعی است که تخریب این رابطه هدف برخی از گروهها در منطقه باشد.
ربودهشدن وابسته بازرگانی سرکنسولگری ایران در پیشاور به دست افراد مسلح که مقامهای پاکستانی آنها را از نیروهای طالبان میدانند، یکی از تلاشهای انجامشده برای ضربهزدن به روابط است و میتواند با توجه بهوجود جریانهای افراطی داخلی و نیز استقرار پایگاه گروهک طالبان در پاکستان، مورد ارزیابی قرار گیرد.
بهنظر میرسد ربودهشدن دیپلمات ایرانی از جانب جریانهایی هدایت میشود که از تیرگی روابط ایران و پاکستان سود میبرند و بدون شک ریشه اینگونه جریانها را میتوان در خارج از مرزهای پاکستان و حتی خارج از منطقه جستوجو کرد.
به هر حال، مقامهای کشورمان برای آزادی حشمتالله عطارزاده تاکنون رایزنیهای بسیاری را با مقامات پاکستانی انجام دادهاند که البته هنوز به نتیجه نرسیده است و در این میان، مجلس شورای اسلامی و بهطور ویژه کمیسیون امنیت ملی این مجلس، پیگیر موضوع است و از مهدی آخوندزاده، معاون آسیای وزارت امور خارجه هم دعوت شده با حضور در کمیسیون، گزارشهای لازم را در این مورد ارائه کند.
* نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس